Translate

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Tilannekatsaus kasveista.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämän vuoden tavoitteet saavutetaan. Asetin kautta aloittaessani itselleni tavoitteen: haluan kasvattaa mahdollisimman montaa chililajia ja saada mahdollisimman monesta edes pienet maistiaiset. Suursatoa en haikaile, sillä keskityn tällä kaudella valitsemaan ensi kauden lajikkeita. Silloin tarkoitus on pyrkiä maksimoimaan sato, vaikkapa vesiviljelyn keinoin.

Tässä kuvia ja pienet selostukset. Niistä saa hyvin käsitystä kokeilulajikkeista, jotka eivät ole järin suurissa ruukuissa. Toki minulla kasvaa useita chilejä isoissakin ruukuissa, jotta saan chiliä leipäni päälle. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                         
PI 260549. Tästä C. baccatumista on kerätty jo muutamia podeja satoa.
                                        

Piquinto de mono (Capsicum baccatum). Tämä, kuten moni muukin, chili on peräisin chilifoorumilta vaihdossa saamistani siemenistä. Piquinto de mononi kasvaa pienessä, tilavuudeltaan vain kahden desilitran kokoisessa kertakäyttömukissa. Tässä kasvissa on jo pari nuppuakin.
Tämä chili on minulle täysi mysteeri. Sain siemenet, joista nämä taimet kasvatin chilifoorumilla nimimerkillä "El Borracho" olevalta henkilöltä. Mielenkiintoista tässä chilissä on sen rönsyilevä ja hieman hento kasvutapa. Ruukun tilavuus on 2dl.


Russian Giant XXL (Capsicum annuum). Nämä kolme yhteenkiedottua tainta on kasvatettu virolaisesta siemenkaupasta, Seemnemailmista, tilatuista siemenistä. Tämän hedelmien pitäisi kasvaa jopa 25cm pitkiksi. Nuput aukeavat pian.

Tämä chilipensas on kasvatettu kaupassa Cheyennen nimellä myydyn chilihedelmän siemenistä. Ruukkuna 14 cm Pauliina-säiliöruukku.

Ramiro eli suippopaprika. Tämä kellastutti lehtensä ulos siirron yhteydessä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sitten muutama kuva lajikkeista jotka eivät jää pelkiksi kokeiluiksi.

Villichili Capsicum rhomboideum totuttelee ulkoilmaelämään.

Ripsiäisten kanssa kamppailua käynyt villichili Capsicum cardenasii var. pendulum 'Ulupica Large' osoittaa jo voiton merkkejä. Etenkin kasvutavaltaan melkoisen poikkeava chili. Nuppujakin löytyy, joten kukinta on todennnäköisesti edessä. Tämän chilin sain pistokkaana chilifoorumin kautta.

Capsicum chinense 'CGN 21500' on varsin mielenkiintoinen chili. Satoa tulossa enemmän kuin mistään muusta C. chinensestä. Kavi on erittäin kompakti ja satokaan ei ole pahanmakuista.

CGN 21500:n hedelmiä sekä pari oireilevaa lehteä.

Capsicum baccatum 'PI 260560' avaa pian kukkansa.

Red rocoto versoaa innokkaasti rungon alaosista.

Bolivian Rainbow.

Peruvian White Habanero valmistautuu kukintaan hyvin innokkaasti UV-säteilyn aiheuttamista palovammoista huolimatta.

Oreganon pistokastaimi kuivatti entiset lehdet ja kasvatti tilalle tukun uusia versoja.

Tomaatti 'Red Robin' kukkii ja kasvattelee ensimmäisiä raakileitaan.

Tomaatti 'Erk' pukkaa ensimmäistä hedelmäänsä.

Jokaisen puutarhurin ilonaihe! Voikukat. Takana vaaleanpunakukkainen Taraxacum pseudoroseum ja etualalla valkeakukkainen Taraxacum pamiricum.


Ei kommentteja: