Translate

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Capsicum flexuosum

Capsicum flexuosum kuuluu eräisiin mielenkiintoisimpiin kasveihin, joita kasvatan. Minulla on sitä kasvamassa kolme kasviyksilöä, sillä laji vaatii ristiinpölytyksen toisen kasviyksilön kanssa muodostaakseen itäviä siemeniä. Itsepölyttyneistäkin kukista on kasvanut marjoja, mutta ne ovat jääneet minikokoisiksi ja siemenettömiksi. Samaan aikaan eivät ole flexuni kukkineet, johtuen erinäisistä pienistä ongelmista. Onnistuin mm. paahtamaan C. flexuosumin ja C. lanceolatumin juuret sijoittamalla kasvit paahteiselle ikkunalaudalle mustine ruukkuineen. Molemmat kasvit ovat kuitenkin toipuneet.

Eräs huomionarvoinen seikka on ollut se, että C. flexuosumini ovat aloittaneet kukintansa hyvinkin aikaisin. Korkeutta flexuillani oli kukinnan alkaessa alle 10 cm. Kasvit tuntuvat panostavan kukkimiseen enemmän, kuin kasvamiseen, sillä flexuni ovat jääneet varsin pienikokoisiksi. Ruukunvaihdon teen aivan pian, ehkä jopa huomenna.

Luulisin, että marjoja kuitenkin muodostuu vielä tänäkin kesänä. Ovathan kaikki kolme flexua kasvihuoneessa harsojen suojaamina. Jompi kumpi tällä hetkellä kukkimattomista flexuista avaa pian nuppunsa ja pensselisetä pääsee leikkimään mehiläistä...


Ei kommentteja: